Minkälaisessa ”hapessa” myynti on yrityksessäsi?

Myynti tökkii, eikä tee toivottua tulosta? Mietitkö kenties, missä on vika? Ehkäpä syy löytyy myyjistä, jotka ”nyt ei vaan saa myytyä” vai sittenkin ”tiukasta markkinatilanteesta”? Kenties syyt luuraavat sittenkin ”köyhissä” asiakkaissa tai tuotteissa ja palveluissa, joita asiakas ei osaa ostaa? Selityksiä satelee, kun kauppa ei käy. ”Ei ne muutkaan saa kauppaa”… Niinpä niin. Tuttu juttu. Törmäämme jatkuvasti samaan ilmiöön. ”Pitäisi myydä enemmän, mutta…”

Entä, jos syy ja selitys ovatkin täysin muualla? Tässäpä sinulle nyt heti omantunnon kysymys: Miten yrityksessäsi toimii myynnin johtaminen?

Luit oikein. Myynnin johtaminen. Mietipä siis,
* onko myynti tavoitteessaan?
* onko myyjillä selkeät sävelet tavoitteiden suhteen? Muutenkin kuin eurojen tasolla?
* mitä käytännössä tehdään, jos tavoitteet eivät toteudu? Odotetaan ”parempia aikoja” vai tartutaan heti asiaan?
* oletteko yhdessä sopineet, millä ratkaisuilla eri kohderyhmiä lähestytään?
* onko sovittu, miten monta uutta asiakasta tavoitellaan ja miten se käytännössä tehdään?
* pidetäänkö säännöllisesti myyntipalavereita, joissa 1/10 ajasta on tehdyn seurantaa ja saavutettua tulosta ja 9/10 on tulevaisuuteen tähtäävää ideointia ja toimenpiteiden suunnittelua?

Siinäpä muutama tärppikysymys. Jos vastaat yhteenkin kysmykseen Ei, on siinä kehittämisen paikka. Usko pois. Myynti ei myy yhtään paremmin, toimi aktiivisemmin tai saavuta toivottuja tuloksia, ellei myynnin johtaminen ole kunnossa. Myynnin kehittäminen alkaa siksi aina myynnin johtamisen kehittämisestä. Hyvä työn tekemisen ja toiminnan tuottavuus on myös myyntitoiminnan perusta. Siksi todellakin on väliä, millä lailla myyntiä käytännössä tehdään ja miten sitä johdetaan.

Usein on hyvä aloittaa ihan sillä, että pysähdyt miettimään, minkälaisessa ”hapessa” myynti ja myynnin johtaminen yrityksessäsi ovat. Myynnin Happotesti™ kertoo tilanteen ja antaa myös eväitä asioiden kuntoon saattamiseksi.

Sen jälkeen, kun tunnistat ja hyödynnät sitä, millä saat Vipuvoimaa myyntiin™, alkaa tulosta syntyä uudella tasolla.  Kun vielä tuotteistat tarjontasi kohderyhmäkohtaisesti, Teet ostamisen helpoksi asiakkaalle™ ja erotut myönteisesti muista. Hyvin tuotteistettu kun on jo puoliksi myyty.

Kun vielä ajat uudet toimintamallit määrätietoisesti sisään ja viet ne sitkeästi loppuun asti, saat viritettyä Huippujoukkueen huippuvireeseen™, jolloin tuloksentekokyky on aivan eri luokkaa. Näin myös sinun yrityksessäsi on käytössä toimiva Myynnin Kehittämispolku™, joka iskee myyntitoiminnan ytimeen ja auttaa askel askeleelta nostamaan myynnin ja myynnin johtamisen toivotulle tasolle.

Uskallatko siis kohdata itsesi ja myyntijoukkueesi ja selvittää, minkälaisessa ”hapessa” myynti on yrityksessäsi?

Rohkea rokan syö.  Muista myös, että näillä toimenpiteillä pääset näihin tuloksiin. Kun haluat erilaista tulosta, on sinun myös toimittava toisin.

Kun siis haluat uutta potkua yrityksesi myyntiin,  Myynnin Kehittämispolku™ on apunasi. Tervetuloa avaamaan ovi jatkuvan kehityksen maailmaan!

Vastaa